dissabte, 27 de setembre del 2008

Notícies

Sardaxou 3, novetat discogràfica de pel·lícula:
Benvinguts al Sardaxou 3 de la Contemporània, MÉS FILMS la nova creació de la Contemporània per aquest 2008.
Dotze autors, alguns de molt novells, han recreat a compàs de sardana les melodies que més han colpit la seva vida. Sorprenents versions de peces clàssiques com Doctor Zhivago, La gran evasión i El violinista en el tejado o versions de temes ben moderns i actuals com Titànic, Harry Potter i El senyor dels anells.
Aquest nou treball discogràfic és fruit de l’esforç d’un any de feina. Engrescats per la repercussió del darrer treball FILMS (2007), no van tenir cap dubte per oferir-nos la segona part.
El ressò mediàtic ha estat molt sorprenent; les aparicions televisives als programes El Club de l’Albert Om amb la colla Violetes del Bosc (TV3) i La Via Làctia d’en Jordi Gonzalez (8TV); les aparicions radiofòniques al Versió Rac1 d’en Toni Clapés (RAC 1) i el Mans d’en Quim Rutllant (Catalunya Ràdio); i l’aparició periodística a Phil Musical d’Oscar Dalmau (AVUI).
Són mitjants de comunicació que habitualment no es fan ressò del món de la sardana, però la Contemporània, amb la seva tasca, ho ha aconseguit.
Estan en un moment de pel·lícula i amb més força que mai.
Ep!, l’espectacle és a punt de començar, les llums s’abaixen...
SILENCI, LLUM, CÀMERA... ACCIÓ!
Nota important:
Ja podeu fer un tast auditiu de les dues primeres peces d'aquest disc compacte. Les podeu descarregar gratuïtament accedint a la pàgina d'inici de la seva web:
www.contemporania.net


Binomis és el títol del nou CD de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona:
Inclou quatre obres originals per a cobla i piano.
La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció de Xavier Pagès, ha enllestit l’enregistrament d’un CD que apareixerà la propera tardor, amb motiu del vint-i-cinquè aniversari d’aquesta prestigiosa formació. El títol genèric d’aquest àlbum discogràfic és ‘Binomis: obres originals per a cobla i piano’, amb tres estrenes escrites per a la Sant Jordi i tres pianistes convidats. Es tracta d’una producció discogràfica de Columna Música en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona.‘Binomis’ conté les màximes garanties de qualitat artística i instrumental, començant pel rigor interpretatiu dels membres de la Cobla Sant Jordi i per l’exigència i conducció musical del mestre Xavier Pagès, passant pel prestigi dels compositors de les peces enregistrades i dels solistes que han participat en aquesta edició. El contingut musical és el següent: ‘Rapsòdia per a piano i cobla’ sobre Les cançons d’Ariadna, de Joan Lluís Moraleda, amb Jordi Camell al piano; ‘Esclats’, obra d’estrena original de Manel Camp per a cobla i piano trio, amb el propi autor com a solista i Lluís Ribalta a la bateria; ‘Concert per a piano i cobla número 1’, en tres temps, composició d’estrena escrita per Mart Timón per a la Cobla Sant Jordi; i ‘Rapsòdia sobre temes de la Patum’, per a piano, cobla i percussió, també d’estrena, composta per Albert Guinovart, amb el mateix autor al piano.